Hozzávalók:
Tejbe rízs:
15 dkg (lehetőleg kerek szemű) rizs
2 dl víz
5 dkg margarin
5 dl tej
cukor
vaníliás cukor
*
Elkészítés:
Ugyanazzal a bögrével mérünk ki mindent. (Én egy 2,5 decis bögrével dolgozom, így 4 bőséges adag lesz az eredmény.)A tejet összemelegítjük a vízzel. Mikor kezdene felindulni, belekeverjük a cukrokat és a csipet sót. Oldódásig keverjük a tejet, majd hozzáadjuk a megmosott rizst. Közepes lángon néha megkeverve főzzük.Amikor már majdnem beledagadt a folyadékba, akkor lefedjük 1-2 percre. Végül lezárjuk. (Nekem hőmegtartós a főzőlapom, így én rajta hagyom.) De 100 fokra melegített sütőbe is be lehet tolni. Természetesen akkor kész, ha a tejet magába szívta és teljesen megpuhultak a rizsszemek.