Hozzávalók:
1 nagyobb brokkoli / vagy fél kg-os fagyasztott
5-6 főtt tojás
6-7 db közepes sárgarépa
15 dkg sárga hüvelyű bab
2-3 burgonya
10 dkg borsó
15 dkg kukorica konzerv, – lehet tetszés szerint még másféle zöldség is.
25 dkg szeletelt sonka
25 dkg füstölt, szeletelt sajt
fél csomag szeletelt barna kenyér
majonéz
1 kisdoboz natur joghurt
mustár, kevés cukor, ételízesítő, bors , szerecsendió az ízesítéshez.
1 cs étkezési zselatin.
*
Elkészítés:
A zöldségféléket puhára főzzük, a főzőlevet az említett fűszerekkel ízesítjük, de ne menjen szét!!
A sárgarépákat, burgonyát félbe vágva főzzük.
A brokkolit jó puhára főzve, kevés levével, 3 főtt tojással, a joghurttal, majonézzel, mustárral-ízlés szerint adagolva – összeturmixoljuk.
Üvegtálban, vagy cserépben készítjük:
Az alját kirakjuk szeletelt barna kenyérrel, erre rákenjük a brokkolis krém egy kis részét, sonka szeleteket, majd sajtszeleteket rétegezünk rá.
Aztán a maradék főtt tojásokat karikákba rárakjuk, mellé a főtt zöldségfélékből szórunk szín és ízlés szerint, erre sajtréteg, majd sonkaszeletek.
És a maradék brokkolis krémet elsimítjuk.
A megmaradt zöldségekből:
félbevágott répa, burgonya, kukorica, bab díszítésként kirakunk valami szépet.
Itt: virágokat levéllel, szárral, napocskát raktam ki.
Ha maradt mág felezett répánk, körberakhatjuk a tányéron.
Elkészítjük a leírás szerint a zselatint, s ha elkészült, kevergetve félig lehűtjük és ráöntjük a húsvéti zöldség-desszertünkre.
Hűtőbe rakjuk 2-3 órára, majd szépen szeletelve fogyasztható!
Nagyon egészséges, jól mutat és különleges egy húsvéti terített asztalon!
Próbálják ki, megéri!