Hozzávalók:
10 szál sárgarépa
6 szál petrezselyem gyökér
1 zeller
1 karalábé
1 vöröshagyma
kis csokor zöld fűszer (3 szál zeller levél, néhány petrezselyem zöld, 1 szál lestyán levél összekötve)
30 dkg zöldborsó
50 dkg levestészta (csiga)
kevés olaj
só, szemes bors
*
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd felkarikázzuk.
Kevés olajon megdinszteljük a zöldségeket, legutoljára a zöldborsót adjuk hozzá.
Felöntjük annyi vízzel, hogy jó bőven ellepje, szemes borsot, és egy hagymát teszünk a levesbe, aminek csak a legkülső, lemorzsolható héját távolítottuk el.
A leveslébe beletesszük a csokorba kötött zöld fűszereket is, és megsózzuk a levest.
Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
Ekkor hozzáadjuk a levestésztát, és újra felforraljuk.
A hagymát, és a fűszercsokrot tálalás előtt kivesszük.