Hozzávalók:
Hozzávalók 10 literes fazékhoz:
50 dkg kifejtett zöldborsó, 5db sárgarépa, 3db petrezselyem gyökér, 1 kisebb karalábé, ½ zeller, 1db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 szál zellerzöld, 3 szál kakukkfű, 4 marék kiskocka tészta, 2 ek olaj, 5 közepes burgonya, 40 dkg csirke far – hát, 20 dkg csirke máj, (a húsok elhagyhatók, vagy más hússal helyettesíthetők, vagy 2 leveskockával pótolhatók)
*
Elkészítés:
A zöldséget, répát karikára, a karalábét, zellert, kishasábra vágjuk, olajon a zöldborsóval együtt megdinszteljük. A fazék feléig felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, a hagymát egészben, a fokhagymát kés lapjával összenyomva hozzáadjuk. Beletesszük a húst, és fedő alatt főzzük. Kóstoljuk! Ha a hús kezd puhulni, hozzáadhatjuk a felvágott krumplit, és az apróra vágott petrezselyem, zellerzöldet, és a kakukkfüvet. Legvégül a májat, és a tésztát főzzük bele. Tálalás előtt a hagymát vegyük ki. Díszíthetjük petrezselyem levéllel, és apróra vágott snidlinggel.
