Tavaszi tekercsek rétestésztából.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Nehéz

Tavaszi tekercsek rétestésztából.

Tavaszi tekercsek rétestésztából.

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 csomag réteslap (12 levél)
2 db. csirke felső comb,
1 fej hagyma,
5 gerezd fokhagyma,
2 szál sárgarépa,
1 marék fagyasztott zöldbab,
1 marék zöldborsó,
1/2 színes paprika színenként,
(piros, sárga, zöld)
2 tojás,
1 db csili paprika,
só, frissen őrölt bors,
5 kanál olaj. (a kenéshez, és a sütéshez)

*

Elkészítés:

A csirkecombokat megfőztem, majd kicsontoztam, és felcsíkoztam.
Ezután a következő sorrendben kezdtem dinsztelni a hozzávalókat : Kevés olajon először a hagymát, majd a fokhagymát, kicsit később a zöldborsót, és a zöldbabot, a csilit, végül a paprikákat pároltam.
Sóztam, borsoztam, ráütöttem a tojásokat, hozzáadtam a csíkokra vágott csirkét, és rövid ideig fedő alatta hagytam összeérni az ízeket.
A töltelék ezzel el is készült.
Nedves konyharuhára terítettem egy réteslapot, egyik felét megkentem olajjal, majd a másik felét ráhajtottam.
Erre tettem egy bő kanálnyi tölteléket, a felső negyed közepére, majd az összehajtott dupla rétegű tésztát felhajtottam rá.
A szemben lévő oldallal is ugyanígy tettem.
A tészta kimaradt részét újra megkentem olajjal, majd feltekertem.
Így takaros tekercseket kaptam, amiknek a tetejét szintén megkentem enyhén olajjal, mivel a tekercseket a sütés előtt egymásra helyeztem.
Ez elővigyázatosság volt, mert ha nem így tettem volna, valószínűleg összeragadtak volna a tekercsek.
A munka nagyobb részét az tette ki, hogy gondolkodtam.
Így próbáltam elkerülni a selejteket, és ezek szerint minden simán sikerült.
A sütés már gyerekjáték volt, mert közepesen forró olajban három tekercset sütöttem a serpenyőben egyszerre, mindössze oldalanként rövid ideig.
Addig, míg a tésztakéreg meg nem sült aranybarnára, ropogósra.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tavaszi tekercsek rétestésztából.