Tavaszi tekercs / Harumaki

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Julcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Haladó

Tavaszi tekercs / Harumaki

Recept leírás:

Hozzávalók:

150 g kata rósu usugiri (sertéslapocka nagyon
vékonyra szelve) (darálva is jó)
1/3 csomag nira (kinai metélőhagyma féle) 5 cm hosszúra vágva
50 g főtt bambuszrügy
30 g  harusame (üvegtészta)
10 tavaszi tekercs lap
1 ósaji (15 ml) szezámolaj
A: 2 kosaji
2 kosaji szójaszósz
2 kosaji katakuriko  –  burgonyakeményitő
B: 2 kosaji
2 kosaji szójaszósz
100 ml viz
1 kosaji cukor
C: 1 kosaji
1 ósaji viz

*

Elkészítés:

Előkészités:
Az üvegtésztát 10 percre bő vizbe áztatjuk, majd ollóval 2-3 cm-esekre vágjuk.
A húst jól összegyúrjuk az A keverékkel.
Egy serpenyőbe közepes lángon felhevitjük a szezámolajat, majd megpiritjuk benne félig a húst, majd hozzádobjuk a bambuszrügyet.
Miután mindehol átjárta az olaj, beleöntjük a B keveréket, és megkavarjuk. ha felforrt, akkor belekeverjük az üvegtésztát.
Jól elvegyitjük, majd hozzáadjuk a C-t, és addig keverjük, amig besűrűsödik.
Ezután levesszük a gázról, belekavarjuk  a nirát, és egy tepsibe elsimitva hagyjuk kihűlni.
Ezután megpróbáljuk 10 egyenlő részre osztani, és megtöltjük vele a lapokat a következőképpen: lefektetünk egy lapot, hogy felénk nézzen az egyik csúcsa, majd rátesszük vizszintesen a töltelék 1/10-edét.
Ráhajtjuk jó szorosan a felőlünk lévő csúcsot, majd oldalról rá a két sarkot, és jó szorosan feltekerjük.
Az utlsó csúcs széleit bekenjük vizzel, hogy összeragadjon.
Ily módon elkészitjük a maradék 9 tekercset is, és forró. bő olajban pirosra sütjük.
Előételként ism, de főételként valami salátával is megállja a helyét.
Jó étvágyat kivánok! 🙂

Tavaszi tekercs / Harumaki

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tavaszi tekercs / Harumaki

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!