Tavaszi Húsgombóc Leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Tavaszi Húsgombóc Leves

Tavaszi Húsgombóc Leves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók a gombócokhoz
30 dkg vegyes darált hús ( sertés + bornyú)
(lehet csirke vagy pulyka húsból is )
2-3 cikk fokhagyma
1 tojás
só,bors, petrezselyemzöld
A Leveshez
4-5 darab burgonya
2 nagyobb szál sárgarépa
1 fej hagyma
1 karalábé
1 kisebb zeller
10 dkg zöldborsó
10 dkg karfiol
2 evőkanál olaj ,só
zellerzöld ,petrezselyemzöld ,tejföl a tálaláshoz

*

Elkészítés:

-a zöldséget megpucoljuk
-a burgonyát + karalábét + zellert kockára vágjuk,
a sárgarépát karikázzuk
-a karfiolt rózsáira szedjük
-az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát
-hozzáadjuk a többi zöldséget a karfiol és zöldborsó kivételével, megdiszteljük -majd felöntjük vizzel
-fedő alatt főzzük 10 percig ,majd beletesszük a zöldborsót + karfiolt
-közben a gombóchoz a húst összedolgozzuk a fokhagymával +tojás +fűszerek + apróra vágott petrezselyemzöld
-majd kis gombócokat formázunk és a levesbe tesszük
-addig főzzük még a leves tetejére feljönnek
-a petrezselyemzöldet + zellerzöldjét apróra vágjuk és a legvégén a leveshez adjuk
-tálaláskor lehet tejföllel tálalni

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tavaszi Húsgombóc Leves