Hozzávalók:
Hozzávalók a gombócokhoz
30 dkg vegyes darált hús ( sertés + bornyú)
(lehet csirke vagy pulyka húsból is )
2-3 cikk fokhagyma
1 tojás
só,bors, petrezselyemzöld
A Leveshez
4-5 darab burgonya
2 nagyobb szál sárgarépa
1 fej hagyma
1 karalábé
1 kisebb zeller
10 dkg zöldborsó
10 dkg karfiol
2 evőkanál olaj ,só
zellerzöld ,petrezselyemzöld ,tejföl a tálaláshoz
*
Elkészítés:
-a zöldséget megpucoljuk
-a burgonyát + karalábét + zellert kockára vágjuk,
a sárgarépát karikázzuk
-a karfiolt rózsáira szedjük
-az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát
-hozzáadjuk a többi zöldséget a karfiol és zöldborsó kivételével, megdiszteljük -majd felöntjük vizzel
-fedő alatt főzzük 10 percig ,majd beletesszük a zöldborsót + karfiolt
-közben a gombóchoz a húst összedolgozzuk a fokhagymával +tojás +fűszerek + apróra vágott petrezselyemzöld
-majd kis gombócokat formázunk és a levesbe tesszük
-addig főzzük még a leves tetejére feljönnek
-a petrezselyemzöldet + zellerzöldjét apróra vágjuk és a legvégén a leveshez adjuk
-tálaláskor lehet tejföllel tálalni
–


