Tavaszi göngyölthús,velesült burgonyával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Márta

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Tavaszi göngyölthús,velesült burgonyával

Recept leírás:

Hozzávalók:

1kg karaj,vagy pulykamell
15dkg konzerv kukorica,
15dkg sárgarépa kocka,
25dkg darálthús,
1db zöldpaprika apróra vágva,
3db ecetes uborka darabolva,
1db tojás,
3 evkanál rízs,1dl olaj,
só,bors,pirospaprika ízlés szerint,
vágott petrezselyem
a sütéshez a tepsibe 1dl olaj,vagy egy nagy kanál zsír.
A gombaszószhoz: 15 dkg

*

Elkészítés:

A húst szeletelem,klopfolom,sózom,borsozom,félreteszem.
A darálthúsba,só,bors,pirospaprika,kukorica,kevés apróravágott hagyma,apróravágott sárgarépa,fél dl olajon fehéredésig sütöm.A rizst a másik fél dl olajon megpárolom,1dl vizzel felengedem,pici só és felforralom,majd lefedem és félreteszem.
A ragúhoz ütök 1db tojást,hozzáadom a rizst,ha kell füszerezem,petrezselyem és a szelet húsokra halmozok belőle,folpackt segítségével feltekerem,megtűzöm,zsírozott tepsibe lerakom,mellé teszem a megmosott darabolt burgonyát,amit előtte sóval,borssal összekevertem.1 evkanál olajat vagy zsírt melegitek a serpenyőbe/amibe a ragú volt/ és 2 gerezd elnyomott fokhagymát beledobok és meglocsolom vele a húst és a krumplit.Előmelegített sütőben 1 órát,160 fokon fólia alatt sütöm,majd a fóliát levéve,10 percig rápirítok.
Én gombaszószt készítettem hozzá.:15dkg gombát kevés hagymán megpároltam,só,bors,petrezselyem,1 evkanál tejföl,botmixerrel pépesítettem.Lehet tejszínnel is.

Tavaszi göngyölthús,velesült burgonyával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tavaszi göngyölthús,velesült burgonyával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!