Tavaszi apró pecsenye.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

60 dkg. pulyka felső comb filé,
2 db vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
10 dkg füstölt sonka,
25 dkg. vegyes fagyasztott zöldség,
200 g. hámozott paradiscom konzerv,
1 kanál paradicsompüré,
1 mokkáskanál pirospaprika,
só, őrölt bors,
kevés petrezselyem zöld,
1 dl. száraz fehérbor,
kevés olaj.

*

Elkészítés:

Az olajon megpirítom enyhén a hagymát.
Hozzáadom az apróra vágott sonkát, a kisebb kockákra vágott húst, és fehéredésig pirítom.
Felöntöm borral, megszórom paprikával, majd jól összeforgatom.
Mikor a hús kérget kapott a hámozott paradicsomlét, és a paradicsompürét is hozzáteszem.
Ezután a fagyasztott zöldség következik, majd a fokhagyma, a só, az őrölt bors, legvégül a petrezselyem zöld.
Addig főzzük, míg a leve besűrűsödik.
Mivel nagyon szaftos étel, csak olyan köret illik mellé, ami a szaftot magán tartja.
Én a tokányokat, és az apró pecsenyéket legtöbbször tésztával tálalom.

Tavaszi apró pecsenye.