Hozzávalók:
Hozzávaló:
2,5 dl tej vagy viz ( én tejjel csináltam )
0,5 dl olaj, 1,5 teáskanál só, 50 dkg finom liszt, vagy B 80-as, 2,5 dkg élesztő
*
Elkészítés:
2,5 dkg élesztő Az élesztőt kevés langyos tejjel, csipet cukorral elkeverem, majd annyi liszttel keverem össze, hogy galuska sűrűségű legyen. A tetejére is szórok kevés lisztet, majd hagyom kelni 20-30 percig, míg szépen felemelkedik, megrepedezik. A többi hozzávalóval bedagasztom a tésztát. 10-15 percig pihentettem, hogy a sikérszálak ismét jól megnyúljanak, lehessen vele dolgozni.
Egy nagy kört nyújtottam belőle, 16 cikkre vágtam, tettem mindre kis kolbászt, sajtot, majd feltekertem őket. Sütőpapírral kibélelt tepsin kelesztettem őket ismét duplájára, csak ezután kentem le őket felvert tojással.
Mivel kolbász nem volt sonkát tettem bele.
200 fokos sütőben sültek kb. 30-35 percig, vagy míg a kívánt színt elérik. Limara kiflijét sütöttem meg!