Táska

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Nehéz

Táska

Recept leírás:

Hozzávalók:

*

Elkészítés:

A piskótát, a szokásos módon elkészítjük: a tojások fehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet vagy a cukrot, a tojások sárgáját, és óvatosan belekeverjük a rizslisztet is.
180 fokra Előmelegített sütőben, kb.
7-10 perc alatt, készre sütjük!
Ugyanígy járunk el a másik piskótával is, csak abba kerül kakaópor is.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport.
A piskótákat középen kettévágjuk, és a következő sorrendben összeállítjuk a tortát : sárga piskótalap, krém, barna piskótalap, krém, majd ismét egy sárga piskótalap, krém és a kakaós piskótalap következik.
Hűtjük, legalább egy éjszakán át.
Másnap, miután a piskóta jól összedermedt a krémmel, két rövidebbik oldalát ferdén bevágjuk, majd élére állítjuk.
A táska-formánk oldalát ék alakban bevágjuk, majd az egészet egyenletesen bekenjünk vajkrémmel.
Kinyújtjuk a fondant.
Először a táska két oldalát burkoljuk a következőképpen : megmérjük a torta magasságát, és ennek megfelelően kiszabunk két téglalapot, de a magassághoz képest mindenképpen pár centiméterrel szélesebbre hagyva a burkolóanyagot.
Ezután a táska testének megfelelő szélességű és hosszúságú lapot vágunk a burkolóanyagból, az oldalát szabad kézzel kissé bekarcsúsítva, majd a torta közepére emeljük, átsimítjuk és a felesleget levágjuk.
Az illesztéseket ecsettel kissé benedvesítjük, összesimítjuk és egy-egy zsinórszerű hosszú darabbal lezárjuk.
A táska elején található zsebhez egy trapéz formát vágunk a burkolóanyagból, majd a hátulját benedvesítjük és a helyére ragasztjuk.
Végül elkészítjük a táska fülét, ehhez szükségünk lesz két gyűrű, amit fondantból kisodrunk, majd ezüst színűre festünk.
Hagyjuk száradni.
Végül a táska füléhez kinyújtjuk a fondantot, és a képen látható módon ( vagy ahogy szeretnénk ) rögzítjük.
Legvégül átkenjük, enyhén nedves ecsettel, és hűtőbe tesszük pár órára.
A fondant teljes száradásakor már át is adható az ajándék !

Táska

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Táska

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!