Tartósítószer nélküli egreskompót

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Tartósítószer nélküli egreskompót

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg egres,
üvegenként, mérettől függően 1-2 ek nádcukor (kristálycukor)
tisztított víz.

*

Elkészítés:

Az egrest többször váltott vízben jól megmossuk, TW Salátacentrifugában leszárítjuk.
Megszabadítjuk az egreseket a kis száruktól és a virágmaradványtól, üvegekbe rakjuk.
A tetejére 1-2 ek nádcukrot (cukrot) teszünk, majd felöntjük a Tisztavíz Kancsón áttisztított tisztított és a Tiszta Forrásban tárolt vízzel, lezárjuk.
A 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedényünk aljába beleteszünk egy tiszta konyharuhát. Az üvegeket újságpapírbacsomagoljuk.
Beletesszük a lábosunkba a becsomagolt üvegeket és felengedjük az edényt vízzel úgy, hogy az üvegek nyakáig érjen a víz.
Tűzre tesszük a lábasunkat és felforraljuk a vizet úgy, hogy az csak gyöngyözzön, és így melegítjük 20 percig.
A kompótot ebben az edényben hagyjuk kihűlni, majd a végleges helyére tesszük.
Megjegyzés: Ugyan így készítem az eper, ribizli, málna kompótot is, de készíthetők a barackok, cseresznye, meggy, stb. is ezzel az egyszerű eljárással.
Az elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Új Generációs Konyhai Előkészítő Kés
TW Salátacentrifuga
Tisztavíz Kancsó
Tisztaforrás
7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedény

Tartósítószer nélküli egreskompót

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tartósítószer nélküli egreskompót

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!