Tartósítószer mentes szőlőkompót

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

5

Nehézség

Könnyű

Tartósítószer mentes szőlőkompót

Recept leírás:

Hozzávalók:

szőlő (nagy szemű, vastaghéjú, kemény húsú roppanós szőlő alkalmas csak)
Agávé szirup – 7 dl-es üvegenként 2 ek. (vagy cukorból ugyanennyi)
víz

*

Elkészítés:

A szőlőszemeket a TW Konyhai Zöldségvágó Ollóval lecsipkedjük úgy, hogy egy kicsi szár maradjon a szemeken.
Szűrőben jól megmossuk, lecsepegtetjük.
A szőlőszemeket üvegekbe rakjuk. Az üveg alját többször a tenyerünkhöz ütjük, hogy a szemek tömörödjenek, és jól kitöltsék az üveget.
A szőlőre üvegenként 2 ek. Agávé szirupot vagy 2 ek cukrot teszünk.
A Mesterszakács Nyeles Főzőedényben vizet forralunk.
A forró vizet a szőlőre öntjük, és az üvegeket lezárjuk a tetővel. 5 percre fejre állítjuk, hogy a vákuum kialakuljon.
Ezután egy nagy fazék aljára újságpapírt teszünk, az üvegeket is becsomagoljuk és belerakjuk a fazékba.
Felöntjük vízzel és lassú hőfokon melegíteni kezdjük. Mikor gyöngyözni kezd a víz, onnantól 5 percig dunsztoljuk a szőlőt. Tovább nem szabad, mert akkor szétrepednek a szőlőszemek.
Télen fogyaszthatjuk nasiként, mint kompót, de felhasználhatjuk süteményekhez, levesekhez vagy húsokhoz is.
Tipp:Aki esetleg szeretné, tehet minden üvegre egy kis fahéjat, szegfűszeget. Én a szőlőhöz nem szoktam, hogy valódi szőlő íze maradjon.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
TW Konyhai Olló
Konyhaművész Nagy Szűrőcsoda
Mesterszakács Nyeles Főzőedény

Tartósítószer mentes szőlőkompót

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tartósítószer mentes szőlőkompót

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!