Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
45 dkg liszt,15 dkg porcukor,10 evőkanál olvasztott zsír, 1 cs szalalkáli,1db tojás, 1 csipet só, 2 ek tejföl
Töltelék: 25 dkg darált dió, 10-15 dkg kristálycukor, 1 nagy citrom reszelt héja, 3,5 dl szilvalekvár
*
Elkészítés:
Elkészítése: tojást, cukrot, tejfölt, simára kihabosítjuk, majd az olvasztott zsírt hozzáadjuk.
legvégül a lisztet amibe a sót, és a szalalgálit elkevertük.
Lágyabb fogunk kapni ezért 20 percre tegyük hűtőbe.
A tésztát két részre osztjuk vékonyra nyújtjuk, egy 26x 29 cm tepsibe.
Jó gazdagon megkenjük szilvalekvárral, és megszórjuk az összekevert cukrozott dió ¾ részével.
kinyújtott tészta másik felét ráfektetjük a töltelékre.
Villával jó mélyen megszurkáljuk, és megszórjuk a maradék dióval.
180 C előmelegített sütőben, kb 30 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt hosszúkás szeletekre vágjuk.