Hozzávalók:
25 dkg vöröslencse
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 közepes sárgarépa
1 fehérrépa
1 tk. szárított tárkony (ízlés szerint)
1 ek. olivaolaj
2 babérlevél
1-2 ek.kefír / joghurt/tejföl
só
bors
*
Elkészítés:
A lencsét nagyon alaposan megmossuk.
A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, hagymát apró darabokra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón kipréseljük.
A répát, fehérrépát megtisztítjuk, megmossuk, és gyufaszálra vágjuk ( ¼ julienne:)
Az hagymát és fokhagymát olajon kicsit megfuttatjuk, beletesszük a lencsét a babérlevelet és a tárkonyt. Felöntjük kb. kétszeres mennyiségű vízzel és lassú tűzön főzzük. Kb. 10 percnél hozzáadjuk a répát és fehérrépát és kb. újabb 10 perc alatt készre főzzük. Sózzuk, borsozzuk.
Tálalásnál tehetünk bele 1 evőkanál kefírt vagy joghurtot.