Hozzávalók:
500 g csirke (szárny, comb)
200 g csirkemáj
7-8 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1/2 zeller
1 db karalábé
300 g zöldborsó
200 g tejföl, vagy főzőtejszín
1 kanál liszt
kevés só, és bors
csipet őrölt kömény
kevés tárkony
Lehet más baromfiból is készíteni, abból amit éppen be lehet szerezni.
*
Elkészítés:
A húsokat összedaraboljuk, ha kell a csontokat konyhai ollóval elvágjuk.
Leöblítjük a darabolt húst, majd sós vízben feltesszük főni.
Amikor felforr, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és a borsót is.
Fűszerezzük, majd hozzáadjuk a tárkonyt és a májat is.
A tejfölből, vagy főzőtejszínből kevés liszttel habarást készítünk és a leveshez hozzáadva felforraljuk.