Tárkonyos sertésragu leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Tárkonyos sertésragu leves

Tárkonyos sertésragu leves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1/2 kg sertéscomb vagy lapocka
40 dkg leveszöldség /sárgarépa,gyökér,zeller,/
20 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
15 dkg zöldborsó
2 dl főzőtejszín
tárkonyecet vagy citromlé ízlés szerint
étolaj
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
őrölt kömény
őrölt fekete bors
tárkony
ételízesítő

*

Elkészítés:

Előkészítés: A húst megmossuk, felkockázzuk. A zöldségeket kockára, a hagymákat apróra vágjuk.
Elkészítés: A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a húst, fűszerezzük a köménnyel, borssal, ételízesítővel, tárkonnyal és pár percig pirítjuk. Rátesszük a gombát és  a zöldségeket. Átpirítjuk és kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk. Beletesszük a zöldborsót  és készre főzzük. A tejszínnel dúsítjuk. Hagyjuk forrni egyet és tárkony ecettel vagy citromlével utána ízesítünk, hogy kellemesen pikáns legyen. Tehetünk bele levesbetétnek lúdgége, mini csiga  vagy eperlevél tésztát.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tárkonyos sertésragu leves