Hozzávalók:
30 dkg kolozsvári füstölt szalonna
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
4 db sárgarépa
4 db krumpli
1 db petrezselyem gyökér
fél fej karalábé
őrölt bors
1 dl tejszín
1 evők. mustár
tárkony
olaj
1 kiskanál ételkeményítő
csipetnyi darált köménymag
*
Elkészítés:
A szalonnát felteszem főni mikor megfőtt kiveszem a levéből és kissebb darabokra vágom .
A hagymát apróra vágom,a répát petrezselymet,karalábét megreszelem (lehet karikákra is vágni) krumplit kockákra vágom .
Pici olajon megdínsztelem, borssal,köménnymaggal ízesítem,felöntöm a füstös
szalonna levével, ha nem elég vízzel pótolom. Sózni nem kell mert a szalonna sós.
A keményítőt hideg vízzel csomómentesre keverem aztán bele a tejszín és a mustár, fehígitom
kevés forró levessel, majd visszacsurgatom a fazékba.Lassan forralom,beleteszem az apróra vágott ecetes tárkonyt még a levéből is töltök bele legyen kissé savannyú,ha szárított tárkony használok akkor citromlével ,citromsóval vagy ecettel savanyítom (ki milyen savanyun szereti)