Hozzávalók:
Leveshez:
Krumpligombóchoz:
*
Elkészítés:
Leveshez : Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a felkockázott húst.
Felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, tárkonnyal meghintjük.
Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a megpucolt és felkarikázott répákat.
Ha minden megpuhult, beletesszük a gombócokat.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, és amikor a gombócok feljöttek a leves tetejére, besűrűsítjük vele.
Krumpligombóchoz : A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
Összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, az összeaprított petrezselymet.
Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.