Hozzávalók:
kb.1/2 kg csirkemell (bármilyen más hús is jó)
zsír
1 sárgarépa
1 zöldség
1 db burgonya (elhagyható)
1 kicsi vöröshagyma (egyben)
őrölt fehérbors
só, vegeta aki szereti bele
bőven tárkony
2 dl főző tejszín
kevés őrölt pirospaprika (elhagyható)
*
Elkészítés:
Kis zsírra dobtam a karikázott sárgarépát, zöldséget, egy pici fej vöröshagymát, sóztam, meghintettem őrölt fehér borssal, sóval, tárkonnyal, kis adalékmentes Vegamix-el, így dinszteltem, majd később egy burgonyát apróra vágva hozzáadtam, és a kis csíkokra vágott csirkemellet is, ezekkel is dinszteltem még, majd egy csípat őrölt paprikát kevertem hozzá, és felengedtem vízzel, mikor megfőtt, egy 2 dl-es főzőtejszínt öntöttem hozzá.
(Ezt tálba öntöttem, és a hőkiegyenlítés miatt, hígítottam a forró levessel, majd úgy kevertem bele!) Külön főztem hozzá csigatésztát.