Hozzávalók:
40 dkg pulykacombfilé
1 fej hagyma
3 sárgarépa
1 petrezselymegyökér
1/2 karalábé
1/2 zellergumó
10 dkg gomba
10 dkg borsó(fagyasztott is jó)
1 mk. pirospaprika
2 ek. liszt
4 ek. tejföl
1 dl tejszín
2-3 ek. friss tárkonylevél(ha nincs akkor szárított is jó)
2-3 ek. petrezselyemzöld
1-2 ek. tárkonyecet
1 dl olaj
só, bors
*
Elkészítés:
A pulykahúst kockára vágom, az olajon világosra pirított, kockázott hagymára teszem, jól átforgatom. Hozzáteszem a petrezselyemzöldet, a tárkonyt, sózom, borsozom. Beleteszem a darabolt zöldségeket, a borsót, gombát is, együtt is párolom kicsit, majd megszórom pici pirospaprikával. Ezt nem mindenki tesz bele, de én szeretem ha van a levesnek egy kis színe, szerintem így étvágygerjesztőbb. Ezután felöntöm vízzel és addig főzöm, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak. A lisztet összekeverem a tejföllel, felengedem levessel(hőkiegyenlítés), és ezzel sűrítem a levest, hozzáöntöm a tejszínt is. Ha kell még utólag fűszerezem, ez általában tejföl, tejszín hozzáadás után szükséges, sózom, kicsi borsot teszek még bele. Végül tárkonyecettel savanyítom, de ha nincs jó a citromlé is.