Tárkonyos pujka ragú leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Dézi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Tárkonyos pujka ragú leves

Tárkonyos pujka ragú leves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

400 g pujka felső comb
1 kis fej vöröshagyma
3 ek olaj

bors
1 ek petrezselyemzöld
1 l csontlé
150 g sárgarépa
50 g fehérrépa
50 g karalábé
50 g zellergumó
100 g csiperkegomba

*

Elkészítés:

A pulykahúst kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A petrezselyemzöldet és a tárkonyleveleket apróra vágjuk.
Felhevített olajon aranysárgára pirítjuk a hagymát. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel, kevés csontlével felengedjük.
Közben megtisztítjuk a zöldségeket A répákat, a karalábét és a zellert vékony csíkokra vágjuk, a gombát felezzük, majd vékony szeletekre vágjuk. Az összeset a húshoz adjuk.
Lassan pároljuk, majd a maradék csontlével felengedjük. Kb. 25 perc alatt készre főzzük.
A lisztet elkeverjük a tejföllel és egy kis vízzel. Ezzel sűritjük a levest. Tejszínnel dúsítjuk, és tárkonyecettel ízesítjük. Megszórjuk a tárkonnyal. Sóval, borssal ízesítjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tárkonyos pujka ragú leves