Hozzávalók:
400 g pujka felső comb
1 kis fej vöröshagyma
3 ek olaj
só
bors
1 ek petrezselyemzöld
1 l csontlé
150 g sárgarépa
50 g fehérrépa
50 g karalábé
50 g zellergumó
100 g csiperkegomba
*
Elkészítés:
A pulykahúst kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A petrezselyemzöldet és a tárkonyleveleket apróra vágjuk.
Felhevített olajon aranysárgára pirítjuk a hagymát. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel, kevés csontlével felengedjük.
Közben megtisztítjuk a zöldségeket A répákat, a karalábét és a zellert vékony csíkokra vágjuk, a gombát felezzük, majd vékony szeletekre vágjuk. Az összeset a húshoz adjuk.
Lassan pároljuk, majd a maradék csontlével felengedjük. Kb. 25 perc alatt készre főzzük.
A lisztet elkeverjük a tejföllel és egy kis vízzel. Ezzel sűritjük a levest. Tejszínnel dúsítjuk, és tárkonyecettel ízesítjük. Megszórjuk a tárkonnyal. Sóval, borssal ízesítjük.