Hozzávalók:
50 dkg darált hús
5 dkg kukoricadara
1 db tojás
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
bors
só
majoránna
A leveshez:
50 dkg vegyes leveszöldség
1 kisebb zellergumó
1 ek zsír
1 fej vöröshagyma
ételízesítő
lestyán
petrezselyemzöld
zellerzöld
tárkonylevél
*
Elkészítés:
A darált húshoz keverjük a finomra aprított hagymákat, a többi hozzávalóval a húsmasszát összedolgozzuk, félretesszük, amíg a levest feltesszük főni.
Felhevített zsiradékban az aprított zöldségeket a finomra aprított hagymákkal magas hőfokon néhány percig enyhén sózva, borsozva dinszteljük.
Vízzel felengedjük.
Lestyánnal, zeller zöldjével, borssal, chilivel, tárkonnyal ízesítjük, ételízesítővel fűszerezzük, hozzáadjuk a zöldpaprikát is.
Amint felforrt a leves, a húsmasszából vizes kézzel kis diónyi gombócokat formázunk, és beleengedjük a levesbe.
Lassan főzzük kb.
20 percig, bőven meghintjük a petrezselyemmel, és rövid pihentetés után tálalhatjuk.