Hozzávalók:
Hozzávalók a húsgombóchoz:
0,5 kg darálthús
1 szelet vízbe áztatott kenyér
1 egész tojás, só
Leveshez:
1 kis étolaj
1 fej vöröshagyma
1 mokkáskanál pirospaprika
1 nagyobb répa
1 nagyobb zöldség
1 csipet őrölt tárkony
őrölt fehérbors, őrölt köménymag
1 dl tejföl, vagy tejszín
só
*
Elkészítés:
Először a gombóc hozzávalóit összekeverjük.
A vízben áztatott kenyérszeletet kicsit kinyomkodjuk, apróra összetépkedjük, s a többi hozzávalóhoz keverjük, s állni hagyjuk.
Nekem ebből a mennyiségből 14 db gombóc lett.
Olajon megdinszteljük az apró kockákra vágott vöröshagymát.
Megszórjuk pirospaprikával,
összekeverjük, majd rászórjuk a zsülienre vágott zöldséget és répát, s az őrölt tárkonyt,
majd megkeverjük, s felöntjük kb. 2 dl vízzel.
Pároljuk kb. 10 percig, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel.
Megsózzuk, kis borst és őrölt köménymagot szórunk bele.
Ha forr a leves, akkor az előzőleg összekevert húsgombócokat belerakosgatjuk.
Kb. 20 percig főzzük, néha óvatosan megkevergetjük, nehogy szétessenek a gombócok.
Majd kb. 1 dl tejfölt összekeverünk kis vízzel, s villával óvatosan a leveshez keverjük, s
pár percig forraljuk.
El is készült a levesünk!!