Hozzávalók:
2 sárga répa
2 fehérrépa
1 bögre cukorborsó
1 kisebb fej vöröshagyma
kisebb darab karalábé
4,5 darab gomba
3 dl tejszín vagy 1 kis pohár tejföl
2 kanál sima liszt
só
bors
tárkony
leveskocka
egy kávés csésze apró tészta (csipetke,vagy ami épp otthon van)
ha nincs otthon zöldségünk,használhatunk zöldségkeveréket is akkor egy 200,250 grammos elég
*
Elkészítés:
A répát,fehérrépát felaprítjuk,én kockára szoktam.Ha megvan beleteszem egy edénybe kevés olajat öntök rá,majd hozzáadom a cukorborsót,karalábét és kicsit megpárolom.Miután megvan felöntöm 2-3 liter vízzel.beleteszem a vöröshagymát,ha felforrt a gombát sót, borsot,tárkonyt,leveskockát.Miután összeforrt megkóstolom.Hagyom lassú tűzön főni,míg a a zöldségek puhák nem lesznek nagyjából 1 órát.
Amikor puha a zöldség beleteszem a tésztát.Amíg fől a tésztával csinálok egy kis habarást és szűrő segítségével beleöntöm,átkeverem és hagyom főni tovább.Addig előveszem a tejfölt vagy tejszínt és ráöntöm. Amíg ez megvan már nagyjából puha a tészta amit beletettem kicsit összefőzöm pár percet a tejszínnel illetve tejföllel.Én még egyszer meg szoktam kóstolni mielőtt elzárom ha kell még izésítem kicsit.