Hozzávalók:
1 kg-mos csirke
só
bors
2-3 e.k. olaj
1 fej hagyma
20 dkg gomba
1 e.k.tárkony füszer
1 csomag petrezsejem zöld
2 dl tejszín
3-4 dl hús alaplé
*
Elkészítés:
A megtisztított csirkét feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk és lisztbe megforgatjuk, majd az olajban mindkét felét pirosra sütjük.
A húst az olajból kivesszük és a visszamaradt olajban a hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát kicsit pirítjuk megszórjuk finomra vágott petrezselyem zöldel, tárkonnyal és felöntjük húsalaplével összeforraljuk, majd visszarakjuk a csirke darabokat főzzük, hogy teljesen puhuljon meg a hús.
Végül öntsük rá a tejszínt amelyben 1 e.k. lisztet habarjunk el és készre forraljuk.
Köretnek sima párolt baszmati rizst készítettem hozzá.