Hozzávalók:
*
Elkészítés:
A felszelt zöldségeket, hagymát, felkockázott csirkecombot a fazékba teszem, mennek rá a fűszerek (pirospaprika kivételével), hozzáadom a vajat, olívaolajat és jól átpirongatom.
Így jól kijönnek az ízek.
Majd megszórom a pirospaprikával, felöntöm az alaplével vagy vízzel.
Főzöm, a vége felé adom hozzá a zöldborsót, kevés idő kell annak.
Csak pár percig szabad főzni, hogy ress maradjon, különben megkeményedik!
Kevés vízzel elkeverem az étkezési keményítőt, hozzákeverem a tejfölt, kevés (leves)lével hőkiegyenlítem, a leveshez csurgatom, egyet rottyantom.
Amikor elkészült frissen csavart citromlével és mustárral teljessé ízesítem.
(Ha van friss tárkonyunk, akkor azzal még megszórjuk, lehet friss petrezselyemlevéllel is.
) (A 7 literes fazekamban készítettem, került a mélyhűtőbe is!)


