Hozzávalók:
Tárkonyos csirkeragú leves 500g csirke hus 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 kisebb karalábé 1 kisebb gyökér 3 db sárgarépa 250g zöldborsó 1 üveges gomba 1 citrom 2 kiskanál Só 5 kiskanál vegeta 1 kiskanál fehérbors 3 kiskanál tárkony 3 evőkanál Liszt 2 evőkanál Tejföl 500 ml főzőtejszín Olaj
*
Elkészítés:
A hozzávalókat előkészítem. A húst felkockázom és megmosom.majd a hagymát megpucolom és felkockázom a fokhagymát is. Majd a karalábét és a gyökért is megpucolom és felkockázom(ha valaki nem szereti akor csak 4 felé vágni) íze miatt kell majd a sárgarépát is megpucolom és felvágom karikákra. Ha minden megvan akor kicsi olajban a hagymát megdinszteltem rá a fokhagyma aztán a sárga répát egy kicsit pirítani aztán a karalábét a gyökeret is pirit ami egy kicsit aztán a borsót bele rakni és így is pirítani aztán a húst bele rakni és addig pirítani míg feherségig nem pirul a hús ha kész fűszerezem. Só vegeta fehérbors tárkonyt rakni bele és felengedni vízzel és feltenni főzni. Addig fözöm míg a zöldségek meg nem puhulnak. Ha megpuhul rák akor az üveg gomba tartalmát bele öntöm. És kicsit fözöm még hogy az ízek összeföljenek. A citromot kicsavarom és a levét a levesbe rakom és fözöm.addig megcsinálom a habarást: A lisztet a tejföl el össze keverem és tejszínt öntök hozzá először hogy csómómentes Legyen és ha nem csomós akor a többi tejszínt is bele belöntöm a habarásba és ha kész akor a tüzől levéve bele öntöm a levesbe utána vissza rakom és össze foralom amikor felfort lezárom és kész isten finom.