Hozzávalók:
1 egész csirkemell
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 zellergumó
1 karalábé
30 dkg zöldborsó
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kanál szárított tárkony
1 kiskanál szárított petrezselyem
2 dl főzőtejszín
ételízesítő
só
bors
pici zsír vagy olaj
1 marék csiga tészta
*
Elkészítés:
A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük és kis kockákra felvágjuk.
A mesterszakács fémedényben zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
Rádobjuk a húst, meghintjük ételízesítővel, és fehéredésig pároljuk.
Hozzáadjuk a szintén kockára vágott zöldségeket és a zöldborsót. A csontot és a bőrt is beledobjuk, felöntjük vízzel, beletesszük a fűszereket,
Amikor félig kész, hozzá adjuk a tésztát.
Amikor minden puha, beleöntjük a főzőtejszínt,amiben elkevertük a tárkonyt, és 2 percig forraljuk.
Ha kell, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.