TÁRKONYOS CSIRKELEVES

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

TÁRKONYOS CSIRKELEVES

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 db filézett csirkemell (lehet pulyka is) – én csirke szárnyból készítettem
1 fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 2 l víz,
1 szál sárgarépa, 15 dkg zöldborsó
1 citrom, 1 kanál liszt, só, fehérbors
1 dl tejszín, 2 dl tejfel, 1 csomag tárkony
A galuskához: 1 tojás

*

Elkészítés:

A csirkemellet kicsontozzuk és vékony csíkokra vágjuk. A felforrósított vajon vöröshagymát dinsztelünk, majd hozzáadjuk a csirkét és hirtelen megpirítjuk. A kockára vágott sárgarépát, a zöldborsót a hússal együtt rövid ideig pirítjuk.
1 kanál lisztet szórunk rá és felöntjük a vízzel. Ízesítjük sóval, fehérborssal, 2 karika citrommal. Minden hozzávalót puhára főzünk. Ha vizet nagyon elforrta, pótoljuk.
Beletesszük a tejszínt, és a tejfellel dúsítjuk. Tetejét megszórjuk vagdalt friss tárkonnyal (de a szárított is jó). Apró galuskákat szaggatunk bele és citromlével kellemes savanyúra ízesítjük.

TÁRKONYOS CSIRKELEVES

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

TÁRKONYOS CSIRKELEVES