Hozzávalók:
70 dkg pulyka felső comb (vagy csirkemell)
1 db vöröshagyma
4 ek napraforgóolaj
2 db babérlevél
1 mk őrölt fekete bors
1 ek só
2 db sárgarépa
20 dkg csiperkegomba
20 dkg zöldborsó
2 dl főzőtejszín
1 ek liszt (gluténmentesen: rizsliszt)
½ db citrom leve
1 ek mustár
1 kk felaprított friss, vagy feleannyi szárított tárkonylevél
*
Elkészítés:
A pulyka felső combot (vagy csirkemellet) egy centis kockákra vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, az olajon megfonnyasztjuk.
A húst rádobjuk, kevergetve fehéredésig sütjük.
A babérlevelet hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, egy kevés vizet öntünk alá, és lefedve 30 percig pároljuk.
Közben megtisztítjuk a répát és a gombát, felaprítjuk, a húshoz adjuk, 4-5 percig pároljuk, majd felöntjük kb.
15 dl vízzel.
Felforraljuk, pár percig takaréklángon főzzük, majd beletesszük a zöldborsót is.
A tejszínt a liszttel (gluténmentesen: rizsliszt), a citrom levével és a mustárral jól kikeverjük, és ezzel sűrítjük a levest.
2 percnyi főzés után a finomra vágott tárkonnyal fűszerezzük.