Hozzávalók:
2szál zöldség
2szál sárgarépa
fél kg burgonya
zöldségzöld ízlés szerint
2pár virsli
2-3dkg kockázott bacon szalonna
1 kis pohár tejföl
2-3ek liszt
1ek étolaj
1tk tárkony
őröltbors
citromlé
só
*
Elkészítés:
A szalonnát 1ek étolajon kicsit megpirítjuk,
rátesszük a felkockázott sárgarépát,zöldséget.Kicsit pároljuk
,és felengedjük annyi vízzel,amennyi levest szeretnénk.Fűszerezzük a tárkonnyal borssal,és sózzuk.
Mikor félig már puha a zöldség,hozzáadjuk a kockázott burgonyát,és a zöldségzöldet.
Elkészítjük a habarást a lisztből,és tejfölből,felengedjük kevés vízzel,és a megfőtt leveshez adjuk.
A felkarikázott virslit az utolsó percekben adjuk hozzá,összeforraljuk,közben egy kis citromlevet facsarunk bele.