Tárkonyos burgonyaleves kapros csipetkével

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Tárkonyos burgonyaleves kapros csipetkével

Recept leírás:

Hozzávalók:

*

Elkészítés:

Olajon megsütjük az apró kockára vágott szalonnát és a hagymát, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával.
Beletesszük a karikára vágott sárgarépát, felöntjük vízzel, és főzzük.
A burgonyát kockára vágjuk, és a főzővízbe tesszük.
Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, a megpucolt egész fokhagymagerezdekkel és a tárkonnyal.
A kaprot megmossuk, és apróra vágjuk.
Kettő tojásból, lisztből, kaporból és egy csipet sóból csipetkét gyúrunk.
A forró levesbe szaggatjuk, és további 10 percig főzzük.
A legvégén belekeverjük a tejfölt, amit elkeverünk 2 ek liszttel.
Tálaláskor elhelyezzük rajta a citromkarikát.

Tárkonyos burgonyaleves kapros csipetkével

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tárkonyos burgonyaleves kapros csipetkével

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!