Hozzávalók:
Hozzávalók:
50 dkg burgonya, 1 közepes vöröshagyma, 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény, 1 evőkanál tárkony, 1 evőkanál petrezselyem zöld, 3 evőkanál olaj, 2 db sárgarépa, 2 db fehérrépa,kevés őrölt bors, 2 db húsleveskockából , 1 l alap lé, 175g tejföl, 5dl víz, 1-2 teáskanál tárkonyecet
*
Elkészítés:
Elkészítése:
A burgonyát jól megmossuk tisztítás után, és apró kockára vágjuk. A hagymát szintén tisztítjuk, és felkockázzuk. A sárgarépát, fehérrépát apró kockára vagdaljuk.
Kevés olajon megfuttatjuk a hagymát, és rádobjuk a zöldségeket. Jól elkeverjük, és kissé pirítjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a köménnyel és majd az alap lével felöntjük. A friss tárkonyt, és a petrezselyem zöldet felaprítjuk, és a leveshez adjuk Készre főzzük a levest. Ekkor már csak 7 perc kell neki, és a tejfölt kevés főző lével elkeverjük csomómentesre, és dúsítjuk a levesünket vele. Végül a tárkonyecetet is belecsurgatjuk.
Lehet bele tenni galuskát is, én nem tettem bele!