Hozzávalók:
20 dkg simaliszt
2 evőkanál cukor
1/2 sütőpor (6 g)
1 mokkáskanál só
1 vaníliás cukor
1 tojás
1,5 dl tej
2 evőkanál olaj
porcukor a szóráshoz
lekvár (ízlés szerint)
*
Elkészítés:
A tésztához való anyagokat egy tálban simára összekeverjük. Egy sűrű palacsinta tésztát kapunk. 15-20 percig pihentetjük.
A tarkedli sütő mélyedéseit jól kiolajozzuk, egy-egy evőkanál masszát teszünk bele. 1 perc után megfordítjuk és szintén 1 perc sütés. Minden alkalommal olajozzuk a sütőt.
Melegen tálaljuk, porcukorral, lekvárral.
Megjegyzés: Több elnevezése is van, én cseh fánkként ismerem. (Nem ez az eredeti recept.) – Tartalmas egytálétel után készíthető (mint például a palacsinta).
(Saját összeállítás)