Hozzávalók:
*40 dkg Soós fodros kocka tészta
*25 dkg füstölt-főtt tarja
*3,5 dl tejföl+2-3 ek a tetejére
*1 kis tömlős sajtkrém
*1 tk mustár
*1 tojás
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*10 dkg trappista sajt
*
Elkészítés:
A tésztát bő, sós vízben megfőzzük.
Leszűrjük, átöblítjük és hagyjuk lecsepegni.
A tarját egész apró kockára vágjuk.
A tömlős sajtot a tojással egy tálban simára keverjük.
Hozzáadjuk a tejfölt, majd ízesítjük a fűszerekkel, sóval, borssal, mustárral.
A sajtot lereszeljük.
A sütőt előmelegítjük.
Egy kisebb tepsit (32*20*6 cm) kikenünk vékonyan vajjal és finoman meghintjük liszttel.
A tésztát összeforgatjuk a tejfölös masszával, majd a reszelt sajt felét, a tarját is beleszórjuk.
Itt érdemes megkóstolni, mert lehet, hogy kíván még egy kis sót és / vagy borsot.
Az előkészített tepsibe simítjuk.
A tetejét megkenjük egy kevés tejföllel, megszórjuk a maradék sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük.