Hozzávalók:
6-8 szelet tarja csont nélküli
2-3 fej vöröshagyma felkarikázva
6 db nagyobb burgonya
só
bors
tört pirospaprika
fűszersó
ételízesítő
1 nagy pohár tejföl
pici liszt (el is maradhat)
3-4 gerezd fokhagyma zúzva
A fűszerek Toldi fűszertermékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu
*
Elkészítés:
A tarját kicsontozom, szeletekre vágom, klopfolom és mindkét oldalát só, borssal megszórom. A burgonyát és hagymát megpucolom, felkarikázom és egy tálban összekeverem egy kis ételízesítővel. Egy tepsi aljába vagy tűzálló tálba nagyon pici olajat öntök, beleszórom a hagymás burgonya karikákat, majd (pici lisztet összekeverek kevés tört pirospaprikával) beleforgatom a húst a lisztbe és ráhelyezem a burgonyára. A tejfölt összekeverem az összezúzott fokhagymával és ízesítem fűszerekkel, pici bors, fűszersó, tört pirospaprika, ezzel bekenem a húst, lealufóliázom a tepsit. (Ja én a burgonyára szoktam nagyon pici vizet önteni, hogy egyenletesen főjön meg.) Előmelegített sütőben közepes hőn (200 fokon) kb. 1 órát sütöm, megnézem puha-e a hús és burgonya, ha igen, légkeverésen pár percet pirítom. Maradt pici tejföl a tálalásnál rátettem a burgonyára nagyon fincsi volt.