Hozzávalók:
4 nagyobb fej krumpli
2 répa
4 szelet tarja
2 tojás
1 doboz kis tejfl
só, bors, kapor, fokhagyma, ételízesítő
*
Elkészítés:
Meg pucolom a krumplit és a répát negyedelem, maj a répából egy kisebb szelet kivételével felteszem egybe sós vízben főni.
A négy szelet tarját annyi ételízesítős vizben, hogy épp ellepje felteszem főni, addig hagyom, amíg épp a külseje megfehéredik kicsit. Kiveszem a vízből, megborsozom és egy kis olajban, egy másik serpenyőben megsütöm. A pici ételízesítős vízbe belekockázom az elején meghagyott répát, és pár gerezd fokhagymát nagyon apróra, addig főzöm, hogy még ropogjon, belerakom a kaprot, pár másodpercig kevergetem csak, utána beleteszem a tejfölt és besűrítem liszttal.
Miután megsült a hús, annak az olajába beleütök két tojást, a tetejét sózom borsozom és megsütöm.
Már tálalható is. Jó étvágyat!