Hozzávalók:
4 szelet sertéstarja
a raguhoz:
10 dkg. füstölt szalonna,
1 kis fej hagyma,
pár gerezd fokhagyma ízlés szerint,
1 db. zöldpaprika,
1 db paradicsom,
15 dkg. füstölt kolbász,
só, frissen őrölt bors,
1 kis kanál őrölt pirospaprika,
kevés őrölt csípős paprika,
2 kanál tejföl,
kevés petrezselyem zöld.
*
Elkészítés:
A tarját vékony szeletekre vágjuk, mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, majd roston megsütjük.
A szalonnát apróra vágjuk, serpenyőben zsírjára pirítjuk.
A feldarabolt hagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a felszelt kolbászt is hozzátesszük.
Megízesítjük sóval, őrölt borssal, őrölt csípős, és pirospaprikával, tört fokhagymával, kevés petrezselyem zölddel, és hozzáadjuk a tejfölt.
Felforraljuk, majd a sült tarjával tálaljuk.
Köretként illik hozzá a petrezselymes tört krumpli, vagy rizs.