Hozzávalók:
1 kg kicsontozott szeletelt tarja
olivaolaj, vagy étolaj
só, bors, ételízesítő, mustár, tört pirospaprika, vagy sült húshoz való fűszerkeverék
Köret: sült burgonya
Saláta: jégsaláta feldarabolva, paprika, paradicsom és lilahagyma összekockázva, szeletelve (épp ez volt itthon)
*
Elkészítés:
A tarját megmosom, szeletekre vágom és kiklopfolom mindkét oldalát kicsit. Elkészítem a pácot és megforgatom benne a húst, majd hagyom pácolódni kb. 1-2 órát, már egy óra is elég akár.
Grilltárcsán egy kevés zsírt felhevítek, majd beleteszem a húst, lefedem fedővel, pár percig hagyom így párolódni, kevés vízzel pótlom, ha kezd nagyon odakapni, majd fedő nélkül folyamatosan készre grillezem.
A férjem néha szokott a grillhúsra pici sört önteni.
Köretnek sült burgonya készült.
A saláta lehet bármilyen, nekem jégsali, paradicsom, paprika és lilahagyma volt épp kéznél. Mivel a paleo az joghurtos öntetet nem engedi, ezért így nyersen fogyasztottam a salátát burgonya nélkül.