Hozzávalók:
80 dkg sertéshús
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál étolaj
1 db paradicsom
1 db fehérpaprika
kb. 30 dkg tarhonya
*
Elkészítés:
A sertéshúst összekockáztam.
1 fej vöröshagymát apró kockára vágtam, beleszórtam a kuktába, amibe már raktam előtte 2 evőkanál étolajat.
Megpároltam, majd félrehúztam, s beleszórtam 1 púpos teáskanál pirospaprikát.
Összekevertem és beleraktam a húst, majd megsóztam.
Addig kevertem, amíg megfehéredett, majd 1 egész paradicsomot 4 felé vágtam, 1 fehér-paprikát felkarikáztam, s azt is ráraktam.
Ezután hozzáöntöttem kb.
annyi vizet, hogy majdnem ellepje, de csak majdnem.
.
.
Ráraktam a kukta fedelét, s nagylángon addig főztem, amíg a kukta elkezdett sisteregni, ekkor leraktam takarék lángra, s kb.
25-30 percig így főztem.
Amikor letelt az idő, akkor félrehúztam a kuktát, s kiengedtem fakanállal a gőzt, s levettem a tetejét.
A pörköltet megkóstoltam, ha megpuhult, a pörköltre rászórtam a tarhonyát, amit előtte pici olajon megpirítottam.
A tarhonyát picit megsóztam, összekevertem a pörkölttel.
A kukta tetejét rátettem, 10 percig hagytam főni, majd félrehúztam, s ennél is vártam vele még 10 percet, majd levettem a kukta fedelét, s meg is puhult a tarhonya.
Ekkor kiszedtem, egy jénai tálba raktam, s el is készült az ebédünk.