Hozzávalók:
lecsópaprika karikákra vágva
2 paradicsom karikákra vágva
3-4 fej vöröshagyma felszeletelve
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 kisebb cukkini megpucolva, felkockázva
só, bors, ételízesítő, csemege gulyáskrém, szárított zeller és szárított petrezselyem,
1 szelet házi szalonna felkockázva
1 szelet házi füstölt sonka felkockázva
zsír
tört pirospaprika
2-3 db virsli felkarikázva
tarhonya, só, víz, pici zsír
*
Elkészítés:
Kevés zsírt felhevítek és a felkockázott sonkát, szalonnát pirítom rajta két percig, majd hozzáadom a felszeletelt hagymát, zúzott fokhagymát és üvegesre pirítom, közben picit sózom.
Megszórom tört pirospaprikával, összekeverem és beleteszem a kockázott cukkinit, paradicsomot, paprikát, ízesítem só, bors, ételízesítő, kevés csemege gulyáskrémmel.
Fedő alatt pár percig párolom, adok hozzá kevbés vizet és petrezselyem, zellert.
Forrástól számított 18 perc után beleteszem a virslikarikákat 2-3 perc alatt készre főzöm.
Közben elkészítem a tarhonyát.
Egy lábosban a zsírt felhevítem és beleöntöm a tarhonyát, aranybarnára pirítom, sűrűn kevergetve. Felöntöm annyi forró vízzel, hogy kb. két ujjnyit ellepje a tarhonyát és fedő alatt néha megkeverve lassú tűzön készre főzöm.
Együtt tálalom.