Tarhonyás hús bőrös sertésből

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Tarhonyás hús bőrös sertésből

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg. bőrös sertéshús,
2 kis fej hagyma,
10 dkg. füstölt szalonna,
5 gerezd fokhagyma,
2 db. lecsópaprika,
1 db. paradicsom,
kevés köménymag,
1 kanál őrölt pirospaprika,
só, őrölt bors.
60 dkg. reszelt házi tarhonya.

*

Elkészítés:

A húst feldaraboljuk.
A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát felcsíkozzuk, és a paradicsomot apróra vágjuk.
(ha hámozott paradicsomot használunk, erre nincs szükség ) Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük, és a kisült zsíron a hagymát megfonnyasztjuk, majd köménymagot is teszünk hozzá.
Rövid ideig együtt pirítjuk, majd beletesszük a feldarabolt húst.
Megsózzuk.
Mikor a hús kifehéredik, kis kérget kap, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el.
Az apróra vágott paradicsom is hozzákerül, majd kicsivel később a paprika szeletek is, valamint az őrölt paprika, a fokhagyma, és a bors is.
A szalonnát végig benne hagyhatjuk, mert kitűnő ízt ad a tarhonyás húsnak, ugyanúgy, mint a kissé kövérkés hús is, ami szaftosabbá teszi az ételt.
A házi, reszelt tarhonyát zsíron kicsit megpirítjuk, majd felöntjük vízzel.
Sót adunk hozzá, és ha megfőtt tálalhatjuk.
Tálalás előtt összekeverjük a pörkölttel, így kitűnő egytálétel a végeredmény.
Ha kicsivel bővebb lére engedtük a pörköltet ne aggódjunk, mert a tarhonya felszív a léből.
Összekeverve kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk rajta.

Tarhonyás hús bőrös sertésből

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tarhonyás hús bőrös sertésből