Tarhonyás hús

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Haladó

Tarhonyás hús

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
50 dkg  tarhonya,
60 dkg Sertés  hús ,lehet lapocka ,comb  is
2db  vörös .hagyma
5 evőkanál olaj,
1 kávéskanál házi delikát
1 tk piros .paprika
1-1      db paprika paradicsom
1 kávéskanál őrölt bors

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A szokásos módon pörköltet készítünk.A vörös .hagymát apróra vágjuk,és kevés olajon megfonnyasztjuk,majd meghintjük piros.paprikával,delikáttal,borssal rárakjuk a húst és felöntjük vízzel,majd puhára pároljuk a húst (ha kell,közben pótoljuk a vizet).Beledobjuk a szeletelt paradicsomot paprikát is jó ízt ad a pörköltnek .
A tarhonyát kevés 1-2 k.olajon aranybarnára pirítjuk (de ne égjen meg),célszerű kis fokozatnál pirítani,mert különben hamar megég,és nem egyenletesen pirul.
Felöntjük kb.1,5 liternyi vízzel,megszórjuk kevés delikáttal és fel tesszük főni.Mire elfővi a levet,akkorára majdnem megpuhul a tarhonya.Közben kavargatni kell,nehogy leégjen.Ezután levesszük a tűzről és fedővel letakarjuk,majd így,a gőzben hagyjuk teljesen puhára párolódni.
Akkor nem fog szétmálni a tarhonya,és nem tapad össze.Amikor a pörkölt is elkészült,tehát megpuhult a hús,és jó sűrű szaftja van,akkor a kész tarhonyával összekavargatjuk.
Nagyon finom ,jó étvágyat .

Tarhonyás hús

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tarhonyás hús

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!