Tarhonyás csirke

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

szeva50

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 csirke felsőcomb
2,5 dl tarhonya
1 hagyma
só, bors, olaj
4-5 krumpli
Knorr kocka vagy alaplé

*

Elkészítés:

A csirke felsőcombot elősütjük (lehetőleg saját levében) bőr nélkül, kevés olajon egy teflon serpenyőben, aminek fedele is van. Kapjon színt, de ne legyen kész, puha! Ezután kivesszük egy tányérra.
Ha nem elég a sült zsiradék, egy kis olajjal lehet pótolni, és 2,5 dl tarhonyát+1 hagymát  megpirítunk rajta. (Nem baj, ha sötét lett, de nem égett.)
Felengedjük 6 dl vízzel+kocka, vagy alaplével. Hozzáadjuk a 4-5 vastag kockára vágott krumplit, sót, elkeverjük.
Ekkor tesszük vissza az elősütött csirkét, és innentől kezdve időnként megrázzuk a serpenyőt. Addig főzzük, amíg az étel „úszik”.
Üvegtetőn keresztül jól lehet szemmel tartani az eseményeket.
Kóstoláskor, ha nem főtt meg a tarhonya, akkor egy kis meleg vízzel pótoljuk a folyadékot.

Tarhonyás csirke