Hozzávalók:
*
Elkészítés:
Az étolajon az apró kockákra összevágott vöröshagymát megpirítom pici sóval, s félre húzom.
(a só azért fontos, hogy ne égjen le a vöröshagyma).
A zacskós hajdina tetejét levágom, s beleöntöm egy nagyobb szűrőbe, s forró vízzel kb.
2x jól átmosom.
Utána még 2x hideg vízzel is átmosom, s hagyom lecsöpögni.
Közben a krumplinak levágom a héját, s apróra összekockázom, majd rászórom a hagymára, majd rászórom a megtisztított hajdinát, s kicsit azt is átpirítom.
Ezután rászórom a pirospaprikát, megkeverem, majd beleszórom a kockára összevágott krumplit.
Újra megkevergetem, majd felöntöm vízzel.
Beleszórom a sót, a köménymagot, belerakom a 4 felé vágott paradicsomot és a ketté vágott fehérpaprikát is.
Ha felforr a leves, lerakom takaréklángra, s belerakom a kolbász karikákat, majd még kb.
20 percig főzöm… Megkóstolom a levest, ha szükséges, még rakok bele sót, ha nem, akkor már el is zárom alatta a gázt, s elkészült a levesünk.
Én evés előtt ki szoktam venni a levesből a paradicsomot és a fehérpaprikát is.