Tarhonyaleves.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Tarhonyaleves.

Recept leírás:

Hozzávalók:

10 dkg füstölt szalonna
1 vöröshagyma
2 sárgarépa
1 petrezselyem gyökér
2 kisebb krumpli
1 lecsópaprika
kisebb paradicsom
2 marék házi tarhonya
1 ek őrölt pirospaprika

őrölt bors
csípős paprika (opcionális)
1 kis csokor petrezselyemzöld

*

Elkészítés:

A vöröshagymát felcsíkozom, a sárgarépát, petrezselyem gyökeret karikára, vagy hasábra vágom.
A szalonnát csíkokra vágom, majd zsírjára sütöm. A sült szalonnát, és a kisült zsír felét kiveszem, és a megmaradt zsíron a tarhonyát enyhén megpirítom.
A félretett zsíron megdinsztelem először a hagymát, majd a zöldségeket.Hozzáadom a kisült szalonnadarabokat is.
Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sózom, borsozom, majd hozzáadom a tarhonyát. Belekerül a felkockázott krumpli is, és a felcsíkozott paprika, az őrölt paprika, és a csípős paprika is.
Ha van friss paradicsom, azt meghámozva, felkockázva, szintén most adom hozzá. Szükség esetén a vizet pótolom. Mikor felforrt, a felvágott petrezselyem zöldjét is beleteszem, megkóstolom, és ha kell, még ízesítem.

Tarhonyaleves.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tarhonyaleves.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!