Hozzávalók:
8 dkg tápiókagyöngy
4 dl víz
½ mk só
3 dl tej (mandulatej)
4 ek édesítő
1 tk vanília aroma
4 db őszi barack (befőtt is jó)
1 ek citromlé
2 ek pirított, felaprított, sótlan pisztácia
*
Elkészítés:
A 4 dl vízben a csipet sóval, vaníliával és az édesítővel, kis lángon, folyamatos kevergetés közben addig főzzük a tápiókagyöngyöt, amíg a szemek megduzzadnak, és majdnem teljesen átlátszóvá válnak.
Amikor sűrűsödni kezd, hozzáadjuk még a 3 dl tejet, és még tovább főzzük, összesen kb.
20-25 percig.
Amikor már mindegyik gyöngy áttetszővé vált, lezárjuk alatta a gázt, és még melegen, a felaprított, és citromlével meglocsolt őszi barackkal váltakozva, kelyhekbe rétegezzük.
A tetejére pirított pisztáciát szórunk.
Miután kihűltek, betesszük a hűtőbe pihenni őket.


