Tápiókapuding (Gluténmentes)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (1 szavazat)

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Tápiókapuding (Gluténmentes)

Recept leírás:

Hozzávalók:

8 dkg tápiókagyöngy
4 dl víz
½ mk só
3 dl tej (mandulatej)
4 ek édesítő
1 tk vanília aroma
4 db őszi barack (befőtt is jó)
1 ek citromlé
2 ek pirított, felaprított, sótlan pisztácia

*

Elkészítés:

A 4 dl vízben a csipet sóval, vaníliával és az édesítővel, kis lángon, folyamatos kevergetés közben addig főzzük a tápiókagyöngyöt, amíg a szemek megduzzadnak, és majdnem teljesen átlátszóvá válnak.
Amikor sűrűsödni kezd, hozzáadjuk még a 3 dl tejet, és még tovább főzzük, összesen kb.
20-25 percig.
Amikor már mindegyik gyöngy áttetszővé vált, lezárjuk alatta a gázt, és még melegen, a felaprított, és citromlével meglocsolt őszi barackkal váltakozva, kelyhekbe rétegezzük.
A tetejére pirított pisztáciát szórunk.
Miután kihűltek, betesszük a hűtőbe pihenni őket.

Tápiókapuding (Gluténmentes)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tápiókapuding (Gluténmentes)